quartaer.eu

Je wilt het liefst overal snel internet ontvangen. Of het nou in je tuin, op je balkon of in de schuur bent, een beetje goed bereik is wel prettig niet waar? Veelal in de stad is dit meestal wel het geval en heeft iedereen wel goed internet. Maar in de buitengebieden van Nederland kan dit nog wel is anders zijn.


Tip 1: kies het de juiste basis 

Internet heeft onze wereld in rap tempo op een revolutionaire manier veranderd. Het biedt ons een grote hoeveelheid mogelijkheden, maar het roept vooral de laatste tijd ook steeds vaker vragen op. Niet alleen vragen over de snelheid van het internet, maar ook over privacy en veiligheid. Daar vertellen we je zo meer over. Het is dus van grootbelang dat je een goed basispakket bij een goede provider afsluit. Laat je hiervoor goed informeren en houdt rekening met jouw voorkeuren. Als je niet de juiste weg vrijmaakt naar je huis toe, dan bereikt het internet nooit de juiste snelheid. Zo zal je moeten kiezen tussen kabel of glasvezel. Beide zijn een goede optie en geven je internet. Maar de manier waarop het internet vervoerd wordt is net weer anders. Alle data die vervoert moet worden noemen we dus het internet. Wordt dit internet met een glasvezel vervoert dan kan je spreken van glasvezel internet

Tip 2: welke vorm van internet?  

Je kan rustig zeggen dat je met glasvezel altijd goede internet in huis haalt. Is dit met een kabel niet zo dan? Nee hoor, met kabel haal je ook goed internet in huis. Het internet via een kabel ontvangen is vaak iets voordeliger dan met een glasvezel pakket, terwijl de beloofde download snelheden die gehaald kunnen worden, ongeveer gelijkliggen. De uploadsnelheid daarentegen is wel anders. Met glasvezel is deze namelijk behoorlijk wat hoger. Glasvezel buitengebied zorgt ervoor dat je razendsnel kan uploaden ook als je in buitengebieden woont. Vooral als je ook thuis werk op plekken die wat verder van de grote steden liggen als Drenthe of Salland. Dan kan je gaan voor glasvezel friesland of glasvezel salland. 

Tip 3: Privacy en Veiligheid. 

We doen zoveel op het internet als het gaat om winkelen, bankieren en zoeken naar informatie online. De onlinewereld is iets wat steeds en steeds groter aan het worden is. Daarmee ook direct de dreiging en fraudegevoeligheid die deze wereld met zich meebrengt. Nepmails, gekke webshops en fake berichten zorgen ervoor dat het best even oppassen is. Zorg daarom dat je internet goed beveiligd is en je niet zomaar wachtwoorden geeft.