verzendzakken-onbedrukt-per-100-stuks

Het aantal pakketjes dat we wereldwijd versturen neemt alsmaar toe. Zeker na de coronacrisis waarin we massaal zijn gaan thuiswerken is online shoppen enorm toegenomen. Een groot deel van die pakketjes bestaat uit kleding. Vaak heb je bestelde kleding de volgende dag zelfs al in huis. Maar niet alle kleding zit goed. Misschien is de maat verkeerd of zien de kleren er toch heel anders uit in het echt dan op de foto. Soms kun je kleding terugsturen in dezelfde verpakking als waar deze in geleverd is maar soms is dit niet mogelijk. Dan kun je speciale verzendzakken gebruiken. De vraag is, welke maat verzendzakken gebruik je voor kleding?

Is er een standaardmaat verzendzakken voor kleding?

Welke maat verzendzak je nodig hebt is uiteraard afhankelijk van de grootte van je pakket. Er zijn dus geen standaard verzendzakken of een enkele universele maat. Afhankelijk van het kledingstuk is bijvoorbeeld ook de dikte van de kledingzak belangrijk. Voor een paar schoenen kun je beter een dikkere zak van 65 of 70 micron gebruiken. Het is dus vooral belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden en om deze te matchen aan de producten die je wilt retourneren. Gelukkig zijn verzendzakken goedkoop en kun je voor weinig geld meerdere varianten inkopen! 

Belangrijke eigenschappen van goede verzendzakken

Een van de grootste voordelen van verzendzakken ten opzichte van veel andere verpakkingsmaterialen zoals dozen, is de prijs. Verzendzakken koop je vaak in per 100 stuks of zelfs meer. Dan betaal je maar een paar cent per stuk. Daarnaast is het belangrijk dat afmetingen gestandaardiseerd zijn zodat je weet hoeveel je in een verzendzak kwijt kunt. De meeste reguliere verzendzakken hebben afmetingen die qua lengte variëren tussen de 25 en de 50 cm. In de breedte ligt de range ongeveer tussen de 17 en 62 centimeter. 

Een andere belangrijke eigenschap om naar te kijken is de kleefstrip. Er zijn verzendzakken verkrijgbaar met een enkele of een dubbele kleefstrip. Dit is vooral belangrijk wanneer je als ondernemer verzendzakken gebruikt voor kleding.

Verzendzakken voor bedrijven en webshops

Als webshop gebruik je natuurlijk veel verpakkingsmaterialen. Die moeten voldoen aan een aantal eisen. Zo moeten ze vooral niet teveel plek innemen en niet te zwaar zijn want daardoor lopen de verzendkosten op. Tegelijkertijd moet de verpakking wel stevig genoeg zijn zodat de kleding die je erin verpakt veilig aankomt. Tot slot is het aan te raden om te kiezen voor een verzendzak die makkelijk in gebruik is. Daarmee bedoelen we dat de verzendzak aan de ene kant makkelijk is voor jou als ondernemer om kleding in te verpakken en de verpakking te verzegelen. Maar tegelijkertijd moet het ook makkelijk voor de klant zijn om de verpakking nogmaals te gebruiken voor het retourneren van kleding. En daarmee komen we weer terug op de verzendzakken met dubbele afsluitstrip.

Verzendzakken met dubbele sluitstrip

Verzendzakken met een dubbele sluitstrip hebben twee plaktstrips vlak achter elkaar. Iedere plakstrip heeft een eigen aftrekbare strook. Zo kun je de eerste strip gebruiken om je verpakking dicht te maken wanneer je als webshop kleding verstuurt. Mocht er kleding geretourneerd moeten worden dan kan de klant de tweede plakstrip gebruiken om de verpakking nogmaals te verzegelen. Dat is ook nog eens beter voor het milieu want dezelfde verpakking kan zo twee keer worden gebruikt!