Als je een eigen bedrijf begint kan er van alles misgaan, wat enorme financiële risico’s met zich meebrengt. Denk aan een ongeval tijdens een opdracht of een juridisch conflict. Er zijn gelukkig verschillende verzekeringen die speciaal zijn ontworpen voor ondernemers. Maar welke verzekeringen moet je precies afsluiten wanneer je een eigen bedrijf hebt? Wij zetten de belangrijkste soorten verzekeringen hier voor je op een rij, zoals bijvoorbeeld rechtshulp on demand. Hiermee kun jij altijd rekenen op juridische ondersteuning bij een zakelijk geschil. 

Rechtsbijstandverzekering

Door een rechtsbijstandverzekering af te sluiten kun je altijd gebruik maken van juridische ondersteuning op maat. Bijvoorbeeld wanneer je als zzp’er een leverancier hebt die zijn afspraken niet nakomt, of als een opdrachtgever jouw facturen niet uitbetaalt. Een rechtsbijstandverzekering is een van de meest handige zakelijke verzekeringen. Met een rechtsbijstandsverzekering krijg je passende ondersteuning van een ervaren jurist, om tot een zo goed mogelijke oplossing te komen. 

Wist je dat je ook zonder rechtsbijstandverzekering rechtshulp kunt krijgen? Dit is mogelijk met rechtshulp on demand, waarbij je tegen een vast eenmalig bedrag direct juridische hulp krijgt die is afgestemd op jouw situatie. Je kunt rechtshulp on demand op elk moment aanvragen en zit hiermee niet vast aan een maandelijkse premie.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een andere zakelijke verzekering die je als ondernemer echt af moet sluiten is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het kan namelijk altijd gebeuren dat je tijdens jouw werkzaamheden schade aanricht aan eigendommen van anderen. Of dat een klant in jouw winkel struikelt over het vloerkleed. In deze situaties ben jij als ondernemer aansprakelijk voor de schade die dan ontstaat. Met behulp van een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voorkom je dat jouw onderneming hierdoor in de problemen raakt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is als ondernemer ook onmisbaar. Hiermee verzeker jij jezelf van een inkomen wanneer je tijdelijk of geheel niet meer kunt werken. Je hebt als ondernemer natuurlijk geen baas die jouw loon netjes doorbetaalt tijdens ziekteverlof. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is daarom een perfect alternatief om te zorgen dat je toch nog een inkomen krijgt. 

Opstalverzekering en voorraadverzekering

Als je een eigen bedrijfsruimte of praktijkruimte hebt kan een opstalverzekering ook slim zijn. Hiermee verzeker je het bedrijfspand onder andere tegen schade bij diefstal en lekkage. Staat er ook een voorraad in jouw bedrijfspand? Overweeg dan om een voorraadverzekering af te sluiten. Hiermee verzeker je ook de ingekochte voorraad van je bedrijf tegen schade en diefstal. 

Neem altijd de polisvoorwaarden van jouw verzekering door om te zien wat er allemaal binnen de dekking valt, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.