Wat is de beste game console van 2023? 

Ben jij pas net nieuw in de game wereld of ga je al een tijdje mee en ben je op zoek naar een nieuwe game console? Wat het ook is, in dit artikel kom jij er achter wat de beste game console is van het aankomende jaar: 2023. In de afgelopen 10 tot 20 jaar zijn er onwijs grote stappen gezet in de game wereld. Als we terug gaan naar het begin dan kan ik mij nog goed herinneren hoe pixelig de eerste FIFA spellen waren. Als je vandaag de dag kijkt naar FIFA 22, dan kun je dit nauwelijks niet meer onderscheiden van een echte wedstrijd. Ook als we kijken naar andere soorten spellen, bijvoorbeeld Call of Duty.  

Van single player met slechte kwaliteit graphics, naar een online wereld waar je zelfs met Warzone cross play kunt spelen met vrienden op een andere console. Kortom, de hele game wereld gaan in een rap tempo. We begrijpen dat je daarom het overzicht kan verliezen. Ook merken wij vaak dat gamers erg loyaal zijn aan hun console. Begin je met een Playstation? Dan is de kans groot dat je bij de Playstation blijft. Daarom krijg je ook niet veel mee van andere consoles, terwijl deze misschien wel beter zijn. Kortom, wij gaan je in dit artikel vertellen wat de beste game console is van 2023 en welke console jij dus moet halen. Ga je een PS4 kopen? Of toch een Xbox? Je gaat er nu achter komen! 

Welke game consoles zijn er eigenlijk allemaal? 

Laten we eerst even een overzicht maken van alle populaire game consoles, dit zijn op niet chronologische volgorde de volgende game consoles: 

Welke game console kies ik? Vraag jezelf dit af: 

Dan is nu natuurlijk de vraag welke console kies ik? Wij hebben speciaal voor jou een aantal vragen opgesteld die de keuze makkelijker zal maken: 

  • Hoeveel waarde hecht je aan de resolutie? Oftewel hoeveel FPS (frames per seconde) dient de console te ondersteunen?  
  • Wat wil je nog meer kunnen dan gamen? Bijvoorbeeld multiplayer gamen of 4k Blu-Ray films streamen.  
  • Welke games wil je per se spelen? Sommige games zijn exclusief voor één van de consoles.  
  • Wat is je budget?   

Extra tip 

Ben je op zoek naar een tweedehands PlayStation 4? Kijk dan bij Aslan Gaming.