Online strategie (1)

Als bedrijfseigenaar weet u dat online zichtbaarheid essentieel is voor het genereren van verkeer en leads. Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een bewezen marketingstrategie die uw bedrijf kan helpen deze doelen te bereiken. Hier is een nadere blik op waarom SEO tegenwoordig zo belangrijk is voor bedrijven.

In de huidige digitale wereld is zoekmachineoptimalisatie (SEO) belangrijker dan ooit voor bedrijven. SEO is een bewezen marketingstrategie die kan helpen uw online zichtbaarheid te verbeteren, verkeer naar uw website te leiden en leads te genereren. In feite zou SEO een belangrijk onderdeel moeten zijn van elk uitgebreid marketingplan.

Dat gezegd hebbende, begrijpen veel ondernemers nog steeds niet volledig wat SEO is of hoe het werkt. Als u een van hen bent, maak u dan geen zorgen – u bent niet de enige. In deze blogpost gaan we dieper in op wat SEO is en leggen we uit waarom het tegenwoordig zo belangrijk is voor bedrijven.

Wat is SEO?

Eenvoudig gezegd is SEO het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid en de positie van uw website op de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s). Wanneer iemand zoekt naar een trefwoord of zin die relevant is voor uw bedrijf, wilt u dat uw website zo hoog mogelijk in de SERPS verschijnt. Hoe hoger uw website staat, hoe groter de kans dat mensen uw website vinden en erop klikken.

Er zijn twee belangrijke soorten SEO: on-page SEO en off-page SEO. On-page SEO verwijst naar alle optimalisaties die u kunt maken aan uw website zelf om de ranking in SERPs te verbeteren. Dit omvat het optimaliseren van uw website’s title tags, headings, metatags en inhoud. Off-page SEO, aan de andere kant, verwijst naar alle optimalisaties die u kunt maken buiten uw website om de ranking te verbeteren – zoals het bouwen van backlinks van hoogwaardige websites.

Waarom is SEO belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom SEO tegenwoordig zo belangrijk is voor bedrijven:

  1. De meerderheid van het webverkeer komt van zoekmachines – Tot 70% van het webverkeer komt van zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo!, volgens recente studies. Dit betekent dat als uw website niet is geoptimaliseerd voor zoekmachines, u een enorme hoeveelheid potentieel webverkeer zou kunnen missen.
  2. Goede SEO kan u helpen uw conversiepercentage te verbeteren – Een goed geoptimaliseerde website scoort niet alleen hoger in SERP’s, maar converteert ook beter dan een niet-geoptimaliseerde website. Met andere woorden, het is niet genoeg om alleen maar hoog te scoren in SERPS – je moet er ook voor zorgen dat die bezoekers de gewenste acties ondernemen op je website (zoals het inschrijven op je e-maillijst of het doen van een aankoop).
  3. Het is een betaalbare marketingstrategie – Veel bedrijven denken dat ze veel geld moeten uitgeven aan betaalde reclame om online resultaten te zien. Echter, met SEO, kunt u organisch verkeer naar uw website sturen zonder een cent uit te geven aan betaalde advertenties. In feite kunnen zelfs kleine bedrijven met een beperkt budget profiteren van een investering in SEO.

Als ondernemer is het belangrijk om te begrijpen welke rol SEO speelt in de huidige digitale wereld. Door te investeren in SEO en ervoor te zorgen dat uw website is geoptimaliseerd voor zoekmachines, kunt u uw online zichtbaarheid verbeteren, verkeer naar uw site leiden en leads genereren. Maar er komt ontzettend veel bij kijken en het is heel specifiek werk wat vaak neerkomt op details. Neem dus het advies in van iemand die hier gespecialiseerd in is zoals bijvoorbeeld een freelance seo specialist. Je auto laat je immers ook repareren door een professionele automonteur.