Marmer-polijsten

Natuurstenen vloeren zijn een mooie en duurzame optie voor je huis. Er is echter wel wat onderhoud voor nodig om hem er op zijn best uit te laten zien. In deze blogpost laten we je zien hoe je je natuurstenen vloer goed kunt onderhouden, zodat hij jarenlang een prachtig onderdeel van je huis blijft.

Regelmatig vegen en afstoffen

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je natuurstenen vloer te onderhouden is hem regelmatig te vegen en af te stoffen. Zo verwijder je al het vuil dat het oppervlak van de steen zou kunnen bekrassen of beschadigen. Voor deze taak kun je het beste een bezem met zachte haren of een stofmop gebruiken om geen krassen op het vloeroppervlak te maken.

Dweilen met de juiste oplossing 

Als het tijd is om je natuurstenen vloer te dweilen, moet je de juiste oplossing gebruiken om effectief te zijn. Sommige gewone huishoudelijke schoonmaakmiddelen kunnen natuursteen beschadigen, dus is het belangrijk om speciaal samengestelde schoonmaakmiddelen voor natuursteen te gebruiken. Deze kun je meestal vinden bij je plaatselijke bouwmarkt.

Zure stoffen vermijden

Omdat natuursteen poreus is, kan het gevoelig zijn voor schade door zure stoffen. Het is dus belangrijk om geen zure reinigingsmiddelen of chemicaliën op je natuurstenen vloer te gebruiken. Hieronder vallen azijn, citroensap en zelfs sommige soorten shampoo. Als je toch een zuur reinigingsmiddel op je vloer moet gebruiken, zorg er dan voor dat je de plek daarna goed afspoelt met water.

Lithofin is een bedrijf dat gespecialiseerd is in producten voor natuursteen. Ze bieden een breed scala aan reinigers, sealers en impregneermiddelen voor alle soorten steen, van marmer tot graniet tot zandsteen. De producten Lithofin zijn ontworpen om stenen oppervlakken te beschermen tegen vlekken, krassen en andere schade. Ze bieden ook een lijn producten speciaal voor buitengebruik, die helpt om stenen oppervlakken te beschermen tegen de elementen. De producten van Lithofin zijn online en via geselecteerde detailhandelaren verkrijgbaar.

Door deze eenvoudige tips te volgen kun je je natuurstenen vloer er nog jaren als nieuw uit laten zien. Regelmatig vegen en afstoffen helpt om vuil en puin te verwijderen voordat het de kans krijgt om het oppervlak van de steen te bekrassen of te beschadigen. En dweilen met de juiste oplossing zorgt ervoor dat je vloer goed wordt schoongemaakt zonder de steen zelf te beschadigen. Vermijd tenslotte zure stoffen om te voorkomen dat je vloer wordt bevlekt of geëtst door agressieve chemicaliën.