Hoger scoren in Google met branding en marketing

Om de continuïteit van je bedrijf te waarborgen is met de tijd meegaan van groot belang. Anno 2022 betekend dat ten minste dat je online aanwezigheid goed moet zijn geregeld. Maar wat houdt dit dan precies in? Nou, een goede website om mee te beginnen. Op deze website wil je branding & marketing toepassen. Allereerst door je huisstijl goed terug te laten komen in het ontwerp. Maar ook marketing inzetten om hoog in de zoekmachines te scoren. Benieuwd hoe? Lees dan verder!

Een goed online marketing fundament

Om hoger te scoren in Google moet je investeren in online marketing. Dit kan op verschillende manieren, maar voordat je dit gaat doen moet je eerst de basis goed hebben staan. Wat we hiermee bedoelen is dat het weinig zin heeft om een online marketing strategie te wijden aan een ouderwetse website, een website met een zeer langzame laadtijd, een website zonder logische menustructuur of een website die niet in lijn ligt met de branding strategie van je merk. Het is dan ook zaak dat je een goede webbouwer vindt die hier rekening mee houdt. Vind een geschikte webbouwer in de buurt op Google door bijvoorbeeld te zoeken naar “website laten maken Sneek” wanneer je bedrijf is gevestigd in regio Sneek.

Online marketing inzetten

Wanneer het fundament goed is kun je beginnen met online marketing werkzaamheden. Idealiter doe je dit met een goed uitgekiemde strategie. Je kunt in Google namelijk kiezen voor advertenties, maar ook voor organische vindbaarheid (of beide). Ieder van deze strategieën vergt wel een eigen aanpak.

Adverteren

Adverteren in Google gaat aan de hand van advertentiecampagnes. Hier kun je bijvoorbeeld op specifieke zoekwoorden gaan adverteren met bepaalde advertentieteksten en titel combinaties. Het voordeel van adverteren is dat je direct zichtbaar bent. 

Organische vindbaarheid

De organische zoekresultaten vind je onder de advertentieresultaten. Hier wordt geen geld voor betaald. Google kiest het beste resultaat op een grote basis criteria. Hier worden dus echt alleen de beste resultaten bovenaan getoond. Hier kun je invloed op uitoefenen met SEO-optimalisatie.