3 redenen waarom je een nieuwe website nodig hebt

Wanneer is je huidige website gemaakt? Was het een paar jaar geleden? Dan moet je jezelf de volgende vragen stellen: Is het aantrekkelijk en modern vormgegeven? Is alles gemakkelijk te vinden? Is de website geoptimaliseerd met trefwoorden voor zoekmachines? Is het responsief, zodat het gemakkelijk kan worden bekeken op mobiele apparaten?

Als je op minstens één van deze vragen nee kunt antwoorden, is het absoluut noodzakelijk dat je gaat nadenken over een nieuwe website.

Wat is een herlancering van een website?

De eisen voor een website zijn de laatste jaren sterk veranderd. De meeste bedrijven hebben al een aanwezigheid op internet, wat betekent dat het bij een relaunch nu gaat om een soort nieuwe start, namelijk het verbeteren van de al bestaande homepage. Hoe uitgebreid dit blijkt te zijn, hangt af van de huidige status en je behoeften.

Maar hoe kun je zien of een website verouderd is?

Een nieuwe website laten maken? We hebben samengevat hoe je kunt zien dat je dringend een nieuwe nodig hebt:

  • Geen ondersteuning voor mobiele apparaten
  • Verouderde vormgeving en inhoud
  • Website is niet gebruiksvriendelijk (UX)
  • Een chaotische navigatiestructuur
  • Website is te traag – lange laadtijden
  • Inhoud is niet SEO geoptimaliseerd
  • Pagina’s met foutcode 404 (pagina niet gevonden)
  • Navigatie met grafische elementen
  • Ontbrekende SSL-beveiliging

Hoe gaat dat in zijn gang?

Zodra een webdesign bedrijf samen met jou een concept heeft uitgewerkt en een geschikt ontwerp heeft bepaald, begint de implementatie van je nieuwe website. Dit gebeurt op een testserver, zodat bezoekers van je huidige website er niets van merken. Je oude homepage blijft gewoon online tot de lancering van de nieuwe.

Er is veel te doen in deze fase van de herlancering van de website. Aan alles moet hier gedacht worden: Weboptimalisatie, de juiste beeldformaten, goed doordachte koppen en metabeschrijvingen, de juiste trefwoorden in de teksten, het overnemen van bestaande inhoud, een goede URL-structuur, call-to-action knoppen en nog veel meer.

Een goed uitgedachte herlancering van je website is altijd de moeite waard

Als je website technisch en inhoudelijk verouderd is, is een relaunch onvermijdelijk. Let bij de uitvoering van de herlancering op de gebruiksvriendelijkheid: een goed overzicht en een snelle laadsnelheid van de pagina’s zijn essentieel om het bouncepercentage van de gebruiker tot een minimum te beperken.

Een goed doordacht en zorgvuldig uitgevoerd herontwerp van je website zal je zoekmachine ranking verbeteren, je nieuwe gasten opleveren en uiteindelijk je omzet verhogen.