Wat is een branding video?

Branding, een belangrijk onderdeel van de communicatiestrategie van iedere onderneming. Branding omvat alles van je huisstijl, kleurgebruik, lettertypes en andere zaken die de herkenbaarheid en eenheid van je merk maken. Maar wist je dat je ook branding video’s kunt maken en inzetten? Stel jij jezelf nu de vraag: “wat is een branding video?”  Lees dan verder!

Het doel van een branding video

Nog voordat we verder op de inhoud van een branding video ingaan is het belangrijk om het doel van een branding video duidelijk uit te werken. Eigenlijk kun je een branding video vertalen naar een merkvideo. Je zet je merk of onderneming op de kaart. In het geval van een merk betekent dit een film waar alle branding elementen duidelijk naar voren komen en de doelgroep een duidelijk gevoel krijgt bij het merk. Denk bijvoorbeeld aan de iconische reclames van Heineken. Hier komt de positionering en gevoel dat het merk wil uitstralen duidelijk naar voren.

Nu zullen branding video’s in veel gevallen ook betrekking hebben op de onderneming zelf. Hoewel je hier eigenlijk ook je onderneming als een merk presenteert gaat dit toch wat anders in zijn werk dan een merk branding video. Hier ga je naast het logo, de huisstijl, geluiden en lettertypes ook in op de bedrijfscultuur en de werknemers om de sfeer van het bedrijf duidelijk over te brengen.

Branding video laten maken

Een branding video is een vorm van een bedrijfsfilm. Je kunt een bedrijfsfilm laten maken door een professionele partij. Dit is wel aan te raden als je een serieuze bedrijfsfilm of merkvideo wil laten maken. Deze partijen zijn namelijk experts in het op de juiste manier overbrengen van een boodschap. Je wil namelijk wel de goede boodschap overbrengen en je bedrijf/merk op de juiste manier positioneren in de video. Ga dus op zoek naar een goede partij met ervaring om tot een perfecte branding video te komen.