Hoe kies je de juiste cateraar?

Het kiezen van de juiste cateraar voor een evenement is essentieel. Bij de keuze van een cateraar moet met verschillende factoren rekening worden gehouden, zoals het soort voedsel dat zij serveren, de kwaliteit en veiligheid van hun voedselbereiding, hun prijsstructuur en hun klantenservice. Overweeg deze vijf tips om de beste optie voor uw behoeften te kiezen 

 1. Overweeg uw behoeften

Voordat je begint met je zoektocht naar een cateraar, is het belangrijk om een duidelijk idee te hebben van wat je van hen nodig hebt. Wat voor soort keuken wilt u geserveerd krijgen? Hoeveel mensen moeten er gevoed worden? Welk budget heeft u beschikbaar? Als u deze details van tevoren weet, kunt u uw opties beperken en het kiezen van een cateraar vergemakkelijken.

 2. Onderzoek cateraars

Zodra je weet wat je zoekt in een cateraar, is het tijd om onderzoek te doen naar potentiële opties. Zoek online naar geschikte aanbieders bij jou in de buurt door bijvoorbeeld te zoeken naar ‘Catering Heerenveen’ of ‘Catering Zwolle’. Lees online reviews van eerdere klanten, bekijk hun social media pagina’s om een idee te krijgen van het soort evenementen dat zij verzorgen, en kijk naar eventuele certificeringen of prijzen die zij hebben verdiend die hun culinaire vaardigheden of professionaliteit aantonen.

 3. Stel vragen

Bij een ontmoeting met potentiële cateraars is het belangrijk om veel vragen te stellen over hun diensten en beleid. Zoek uit of er iets bij hun prijs is inbegrepen (zoals servers of huurmateriaal). Vraag hoeveel ervaring ze hebben met de catering van soortgelijke evenementen als die van u, en of er kosten verbonden zijn aan het aanpassen of vervangen van het menu. Vraag zeker ook naar de sanitaire normen en procedures die ze gebruiken om ervoor te zorgen dat uw gasten veilig blijven tijdens het eten 

4. Eten proeven

Een andere manier om tevreden te zijn met de cateraar die je hebt gekozen is door het eten dat ze op je evenement willen serveren te proeven voordat je een definitieve beslissing neemt. Let niet alleen op de smaak, maar ook op de presentatie; dit maakt tenslotte deel uit van de cateringervaring! Probeer indien mogelijk ook eens rond te vragen bij vrienden die ervaring hebben met bepaalde lokale cateraars, zodat u uit de eerste hand kunt vernemen hoe het zit voordat u toezeggingen doet 

 5. Schrijf alles op

Zorg er ten slotte voor dat alle afspraken over betalingen, annuleringsvoorwaarden en andere details schriftelijk worden vastgelegd, zodat alle betrokkenen weten wat ze kunnen verwachten in de aanloop naar het evenement zelf.  Dit helpt miscommunicatie tussen alle betrokken partijen voorkomen en zorgt voor gemoedsrust in de wetenschap dat alles is geregeld vóór de grote dag!