Hoeveel Hz beeldscherm heb je nodig voor de beste game-ervaring?

Hz, Wat is dat eigenlijk? Hz staat voor hertz en het heeft te maken met hoe vaak een beeld op je scherm wordt vernieuwd op je gaming monitor. Het heeft invloed op hoe vloeiend en realistisch je games eruitzien. Dus, hoeveel Hz heb je nodig voor jouw gaming monitor? Vroeger hadden oude televisies en monitoren meestal een verversingssnelheid van 60 Hz. Dit betekent dat het beeld 60 keer per seconde werd vernieuwd. Het was prima voor het bekijken van tv-programma’s, maar niet zo geweldig voor snelle games.

Tegenwoordige Hz van een monitor of tv

Tegenwoordig hebben nieuwe tv’s en monitoren vaak een veel hogere verversingssnelheid, zoals 144 Hz of zelfs 240 Hz. Met deze hogere Hz-waarden wordt het beeld veel vloeiender en kun je snel bewegende objecten in games beter volgen. Het geeft je een voorsprong, vooral in competitieve games waar reactietijd belangrijk is. Check dus goed of je een goede monitor nodig hebt op bijvoorbeeld Gamehero.eu. Als je voornamelijk casual games speelt, zoals puzzelspellen of adventure games, zal een 60 Hz-scherm prima werken. Je zult nog steeds van je games kunnen genieten zonder problemen.

Ben je een serieuze gamer?

Als je serieus bent over snelle actiespellen en graag een voorsprong wilt hebben, dan is een monitor of tv met een hogere verversingssnelheid zoals 144 Hz of 240 Hz zeker de moeite waard. Maar als je gewoon plezier wilt hebben met casual games, dan kun je prima genieten van een scherm met een verversingssnelheid van 60 Hz. Onthoud dat de verversingssnelheid niet het enige is dat telt voor de beste game-ervaring. Er zijn nog andere factoren zoals responstijd, beeldkwaliteit en schermgrootte die ook een rol spelen. Dus, voordat je een nieuwe monitor of tv koopt, is het altijd goed om onderzoek te doen en te kijken naar de specificaties die passen bij jouw voorkeuren en budget.