laadkabel tesla model 3

De meeste auto’s uit de VS of Europa worden opgeladen met een Type 2 laadkabel. Het voertuig heeft een Type 2 oplaadpoort aan de voertuigzijde voor een Type 2 stekker. De stekker aan de voertuigzijde is van het type IEC 62196. Onze laadkabels hebben altijd een type 2 stekker voor gebruik aan de zijkant van het laadstation of in een wallbox/thuislaadstation. Dit geldt ook voor Type 1 laadkabels. 95% van de oplaadpunten in Europa is uitgerust met Type 2. Als u naar een land reist waar u niet zeker weet of de Type 2-oplaadkabel de juiste is, controleer deze dan voordat u op reis gaat en koop indien nodig een adapter.

Er zijn twee soorten Type 2 laadkabels: kabels die moeten worden gebruikt in combinatie met een laadstation en kabels die dit niet nodig hebben.
Dit wordt ook wel een mobiele oplaadkabel genoemd. Type 2 laadkabels die gebruikt moeten worden bij laadpalen hebben altijd een Type 2 aansluiting aan deze zijde.
Dit is gunstig omdat deze laadkabel met elk laadstation te gebruiken is. Een belangrijk voordeel van een Type 2 laadkabel is dat deze automatisch wordt vergrendeld door de auto wanneer het laden begint. Hiermee wordt voorkomen dat de laadkabel wordt gestolen.

De kwaliteit van online beschikbare laadkabels varieert sterk. Belangrijke eisen zijn dat de installatie van de stekker waterdicht is en dat de contacten verzilverd zijn. Contacten zijn een belangrijk onderdeel van stroomoverdracht en stroomoverdracht is altijd optimaal als de contacten verzilverd zijn.

Ook zijn hoogwaardige Type 2 oplaadkabels meestal in een gedurfde kleur, zoals blauw, verkrijgbaar. Dit zorgt ervoor dat de laadkabel goed zichtbaar is en dat mensen er minder snel op gaan staan ​​of erover struikelen.